Monday, August 3, 2015

7- kuuse beebi söögilaud + Holle loos!

Mõtlesin kirjutada Lenna toidulauast, sest siiani on inimestel raske aru saada, mida võiks alla aastane laps süüa ja mida mitte. Mul hakkab juba vaikselt siiber saama jutust „vanasti sõid meie lapsed kõike“. Mul on hea meel selle üle, aga nendel „vanasti lastel“ nagu näiteks ka mina ja Erik, esineb allergiat. Alla aastane laps ei pea sööma suhkurt/mett, soola.  Jutt,  kui maitsetu on beebitoit, on lihtsalt veider. Alla aastane laps naudib väga puhtaid toite ja kuna ta pole varem maitseainete maitset tundnud, ei oska ta ka seda tahta. Miks ma peaksin oma lapsele panema toidu sisse suhkurt ja soola, kui ma isegi katsun seda võimalikult vähe tarbida? Veel enam, jõuab ta neid asju terve elu süüa. Teadmiseks, siis sool koormab neerusid, võib põhjustada vedelikupuudust. Mee/suhkru tarbimine võib põhjustada botulismi. Sellega tuleks oodata, kuni seedesüsteem tugevam on. Aga miks sa ei anna oma lapsele lehmapiima? Lehmapiima ei ole soovitatav anda alla aastasele lapsele, sest lastel esineb väga palju rauavaegusaneemiat. Samuti ei soovitata anda lehmapiimavalgu talumatuse pärast. Eesti imikutel on põhjustanud kõige sagedamini allergiat lehmapiim, muna, nisumanna, soja, kala, tsitruselised, maasikad, tomat, herned, pähklid, mandlid, mesi. Milleks teha lastega katsetusi? Saan aru, kui antakse maitsta – annan minagi Lennale ema kodus peenralt maasikat, hernest, sibulat. See ei tähenda seda, et ma korjan hunniku maasikaid, püreestan ära ja söödan sisse. Lennal muuseas ongi maasika vastu allergia. Eriliselt paneb mind imestama, et beebidele ostetakse poest keefiri ja muid piimatooteid (kohupiimad, jogurtid jms, mis ainult pea suhkrust koosnevadki). Milleks anda mõnekuusele lapsele sellist jura?

Niisiis Lenna saab meil neli korda päevas tahket toitu süüa:

09.00 Hommikupuder + piim
12.00 Soolane püree + piim
15.00 Puuviljapüree + piim
20.30 Õhtupuder

Ütlen ausalt, et mina ise talle toitu ei vaarita. Tean, et kui seda teeksin, tuleks seda liiga palju. Veel enam tahan ma talle erinevaid asju anda ning nii läheks keeruliseks.
Leenu sai eelmine nädal Hollelt kotitäie toredat kraami ning plaan ongi nüüd katsetada erinevaid toite.  Holle puhul võiks välja tuua selle, et ta on Euroopa üks vanimaid beebitoitude tootjaid, toidud on 100% orgaanilised ning omab demeter märgistust. Demeter on ülemaailmne orgaaniline märgistus, mille saavad ainult need tooted, kus kogu süsteem on  öko/mahe. Oleme paari päeva jooksul enamus asjad ära proovinud. Kogu pakist on kõige suurem üllataja pudrupulber. Olin siiani koguaeg skeptiliselt suhtunud sellesse. Mõtlesin, et selle valmistamine on miskit keerulist. Eksisin, kõik väga lihtne – piisab vaid pulbri vette panemisest ja segamisest. Proovisime kahte erinevat pudru. Kõige lemmikumaks osutus orgaaniline riisipuder , selle eest piimapuder banaaniga ei läinud üldse. Panin kogused õpetuse järgi, kuid puder jäi ikkagi kuidagi vedel. Soolasest toidust proovisime samuti kahte erinevat. Kõige paremini maitses kõrvitsa, kartuli ja kanaga püree. Ja totaalseks lemmikuks osutusid kõik puuvilja/juurvilja püreed ning neid tarbides ei tekkinud ka mingeid allergilisi reaktsioone. Kaasa saime ka vahva Holle põlle ja lusikad. Kui Lenna on kõik muud suuremad põlled eest ära tirinud ja nõustunud ainult oma väikse hiirepõllega, siis see istus ka talle hästi!
Tundub, et Lennale kõik toidud maitsesid, väljaarvatud siis piimapuder banaaniga, mis tundus ka minu jaoks veider. Kusjuures ei olnud me varem mitte ühtegi Holle toodet proovinud, sest käies Kristiine Prismas, ei jää seal need kuidagi silma. Kaup on asetatud kõige alumisele riiulile ja võrreldes näiteks Salvestiga, on neil ka vähem tooteid väljas.
Koostöös Hollega, loosime välja ühe toreda kotitäie mõnusat toidukraami koos nänniga!
Selle saamiseks: külasta Holle facebooki lehte SIIN ning pane lehele LIKE. Anna blogi kommentaariumis teada, kas olete Holle tooteid tarbinud ning millistest kettidest/kauplustest sooviksite neid tooteid leida?


20 comments:

  1. Meil läheb see banaanipuder kaubaks küll :) Aga kõige paremini lähevad ikka tuubis puuviljapüreed. Neid saab tavaliselt magustoiduks ja nii kui näeb, et järgmiseks tuubikas, siis "soolane toit" läheb megakiirusega alla :D

    ReplyDelete
  2. Mina olen Ottole andnud Holle puuviljapüreesid, kahjuks on kõigis poodides just Holle toodete valik väike. Selveris, Rimides ja Prismades võiks suurem valik olla.

    ReplyDelete
  3. Mina oma peagi seitsmekuuseks saavale preilile ei ole veel Holle tooteid andnud, kuid nüüd Sinu postitust lugedes tekkis huvi proovida. :) Selveris ei ole mulle silma hakanud need tooted, niiet Selveris võiks olla ilmselt siis suurem valik (usun, et väike valik seal siiski on).

    ReplyDelete
  4. Me alles alustasime lisatoiduga. Lillkapsas, kõrvits ja bataat. Hollet pole veel jõudnud proovida, sooviks küll. Ja Rimist võiks neid leida. ;)

    ReplyDelete
  5. pole ostnud aga peaksvea parandama ja vaatama äkki maisteb samahästi nagu salvesti toidud

    ReplyDelete
  6. Oo mis tore jagamine. Holle tooteid ei ole poja kahjuks proovinud, piimapulber oli natuke kallis ning püreedki pole väga silma jäänud. Üldse Christofer on loobunud igasugusest soolasest :( nii et olen täitsa hädas. Äkki Holle tooted parandavad seda ja need maitsevad talle paremini ;) kodupoeks siis on sikupilli prisma kus võiks need tooted paremini silma hakata :)

    ReplyDelete
  7. Poja sööb hommikul Holle hirsiputru riisi õuna ja banaaniga. kuna veega puder ei maitse siis lisan puumaga pudru pulbrit veitsa ja maitseb hästi , kui hea tuju on muidugi :P ja ostame Prismast või Lõunaka Rimist ja Maksimarketist

    ReplyDelete
  8. Holle toodetest on meie piigad süünud riisi- ja speltanisuputru. Riispuder on lemmik, seda teen pulbripiima ja kuivatatud ökoploomi püreega (selle püree teen ise). Toodete valik võiks olla Selverites suurem, külastan Pärnu Ülejõe Selverit tihti ja seal pole kõiki putrusidki. Maapoodi ma nende tooteid ei igatse, kuna hind oleks liiga kõrge.

    ReplyDelete
  9. Meie oleme proovinud puuviljapüreed paar korda ja maitses hästi. Rohkem tooteid pole silma jäänud. Kuna kodupoeks on Konsum, siis võiks seal ka Holle tooteid olla müügiks :)

    ReplyDelete
  10. Meie sööme Holle putrusid ja kasutan Holle loomalihapüreed soolase söögi valmistamiseks. Sooviksin näha Holle tooteid Konsumi poodides. Olen tavaliselt ostnud Prismast, kus suur valik.

    ReplyDelete
  11. Minu peaaegu 11 kuune sööb iga hommik ainult Holle putrusid ja ka püreed lähevad väga hästi peale. Sooviks, et nii Selveris, kui ka Prismades oleks valik suurem. Seni oleme huvitavamaid tooteid tellinud läbi e-poe.

    ReplyDelete
  12. Meie kahjuks ei ole näinud Holle kaupu ja pole osanud nii ka vaadata:)
    Nüüd kui lugesin siis tean mida otsida:)
    Proovime kindlasti järgi:)

    ReplyDelete
  13. Meie sööme piimaputru banaaniga :)
    Suurem sortiment võiks olla näiteks Rocca Prismas :)

    ReplyDelete
  14. Minu peagi 8 kuuseks saav preili pole ka Holle asju veel proovinud. Plaanime proovida küll :) meie käime prismas ja seal Holle asjad justkui "kaovad" teiste toodete varju.

    ReplyDelete
  15. Minu preili pole veel Holle tooteid proovinud, kuna hetkel palju kodumaist ja värsket toidukraami saada, siis teen püreed ise. Kuid plaanis proovida Holle putrusid. Aga sellega pean küll nõustuma, et Holle tooted on teiste beebitoitude varjus ( alumisel riiulil ja väike valik)

    ReplyDelete
  16. Holle toodetest olen andnud tütrele veiselihapüreed ja see maitses talle küll :)

    ReplyDelete
  17. Holle tooteid pole tütrele andnud proovida. Nüüd tekkis huvi ja peaks proovima.

    Holle tooted või suurem valik võiks olla Rimides. See mul kodupood kus ostan mõnikord tütrele büreesi.

    ReplyDelete
  18. Tere,
    Romet on samuti seitsme kuune. Täna proovisime esimest korda Holle riisiputru. Valmistasin eda veega, kui see väga ei maitsenud. Homme proovin teha piimapulbriga siis ehk on maitse parem. :) Püreesid ei ole Romet veel saanud, sest neid Holle omasid ma ei leia Saaremaalt ühestkist poes.. :(

    ReplyDelete
  19. Hollet peab Tartus tikutulega taga otsima. Konsumis seda ei müüda, aga õnneks Prismas on banaanipuder olemas ja meie tibu toidulaual esindatud. Plaan proovida ära ka soolased püreed.

    ReplyDelete
  20. Rasmus on söönud putrusid ja puuvilja püreesid, on meeldinud. Prismas võiks suurem valik olla.

    ReplyDelete