Friday, August 1, 2014

Beebistaffi soetamine

Järgmisel nädalal on lõpuks kaua-oodatud looteanatoomia uuring (vaadatakse 3D/4D’s lapse siseelundeid – südant, neere, ajustruktuure, veel koljut ja luid üleüldiselt). Ootame juba põnevusega! Panime paika ka plaani, et kui looteanatoomias kõik tip-top, siis teeme augustis oma suured ostud kõik ära. Korraga rahaliselt suur väljaminek, aga parem sellega ühele poole saada, kui enne sünnitust viimaseid asju kokku otsida. Nipet-näpet asjad jätame viimasesse kuusse. Võibolla ehk natukene vara, aga ma millegipärast olen alati suur planeerija ja tahan et asjad ruttu tehtud saaks. Ja kui ma mõtlen, kas kaks kuud edasi või tagasi, siis pole ka erilist vahet.

Tegin siis listi, mis vaja oleks või mida osta plaanime:
·         Asjalikum voodi, mida saab kasutada ka siis kui laps suurem on. Nagu ikka, et oleks kolme reguleeritava  kõrgusega ning et hiljem saaks voodil külje ära võtta.
·         Voodile  kookosmadrats. Neid tegelikult erinevaid : tatar-kookos- poroloon on vist põhilised. Meil plaanis võtta kookossisuga madrats – antiallergiline, higistamisvastane, õiget rühti soodustav. Miinuseks ilmselt see, et madratsit tuleb kaitsta niiskuse eest, et seal mingi elu pihta ei hakkaks.
·         Madratsi kaitse-kile
·         Voodikomplekt (padi, tekk, voodipehmendus, tekikott, padjapüür, lina)
·         Mähkimisalus. Ei hakka ostma eraldi mähkimislauda, sest alust on mugav kasutada voodi või kummuti peal.
·         Vanker 3n1 – ehk siis vanker, käru ja turvahäll. Meile meeldib Milli Classic. Väga palju infot selle kohta pole, aga venekeelsetel saitidel on kiidusõnu ning põhjalike ülevaateid. On omad plussid ja miinused. Rattad võtame alla õhkkummist, lihtsalt meeldivad need rohkem ning nendega olevat lihtsam läbi rallida igalt poolt. On igasuguseid erinevaid soovitusi, aga sisetunne ütleb, et tahame seda ühte ja kindlat. Plaan võtta halli-träpsuline, mis sobiks nii poisile kui tüdrukule. Teen hiljem pilti kui olemas J
·         Soojakott vankrisse
·         Väiksemad asjad: lutipudelid, lutt, ninapump, küünekäärid, kraadiklaas, marlilapid ...  + siis 7-10 asja mulle, millest ei hakka siia pikemalt kirjutama.
·         Mõned riided, kuigi neid varume ka tasapisi ja nii kuidas tuju. Tegelikult on juba kapis igasugust kraami olemas ka. PS! Kui kellelgi on talve-tüdruku-beebi riideid alles, millega pole miskit enam ette võtta, siis ma hea meelega paneks oma käpa vahele! J


Ühesõnaga varumist on kõvasti J Kui alguses mõtlesin, et võtaks vankri kasutatuna, veel enam voodi, mis on praktiliselt mööblitükk.. siis tegelikult kui hinnavahe vaadata, pole need üldse suured võrreldes uute asjadega. Tegelikult nii mina kui ka Erik hea meelega teeme need ostud, esimesele lapsele kuidagi pole kahju neid asju soetada. Eriti veel, kui neid saavad tulevikus kasutada ka teised lapsed.

Olen raseduse algusest peale pannud kõik kulutused kirja, siis saan kunagi kokku võtta, mis on väljaminekud kuni lapse saamiseni :)

No comments:

Post a Comment