Thursday, August 7, 2014

Pool maratoni läbitud + looteanatoomia uuring

Täna oli tore ja tähtis päev! Esiteks sai 20 nädalat rasedust täis ehk pool maratoni on läbitud. 20 nädalat veel jäänud! Aeg läheb minu meelest nii ruttu! Teiseks täna käisime lõpuks oma viimasel uuringul ära. Kõigepealt ma tahaksin Ida-Tallinna Keskhaiglas kiita kolme meesarsti - Gabor Szirko, tema isa Ferenc Szirko ja Konstantin Ridnõi.
Looteanatoomia uuringut viis läbi Gabor. Ta on alati super-viisakas, teretab käteldes ja räägib põhjalikult ja rahulikult kõik olulise lahti. Väga meeldib ja soovitan teistele ka! Teda muide võrreldakse Dr. Marek Šoisiga, kes tasulises kliinikus igasuguseid uuringuid läbi viib.
Ühesõnaga seadsime täna sammud siis haiglasse, Gabor võttis meid vastu isegi enne meie aega. Kõigepealt seletas ära, mis uuringut me läbi viime, siis heitsin pikali ja hakkas pihta. Täna oli ikka eriliselt põhjalik uuring ja kihvt oli vaadata kui kaugele on tänapäeval kõik arenenud. Kõigepealt siis vaadati kas loode on elus, uuriti kolju kuju, ajustruktuure (mõõdeti ajuvatsakesi), nägu, õlgu, õlavarsi, reie- ja sääreluid, sõrmi/varbaid, selgroogu, magu, vahelihast, neere, neeruvaagnaid, südant, sooni, looteveehulka, sugu jms. Näitas meile 3D's beebi nägu, jalgu, keha. See kõik oli superlahe. Pliks kaalub praegu 382 g ja on banaanisuurune! Ise olen 4,5 kuuga juurde võtnud 1,9 kilo, mis iseenesest on super hea, aga ei taha ära sõnuda :) Olgu siis veel öeldud, et lootevesi, veri ja kõik muu on lisakaaluga. Arsti juures mulle eriti meeldib, kui ta seletab iga asja juures mis see on, mis on normaalne, mida ta mõõdab jne. Nii nägime isegi südameklapi liikumist. Gabori puhul on väga positiivne see, et ta ei jää pikalt seal ühte asja uurima nii, et jääks ebameeldiv vaikushetk. Vaid koguaeg jääb kõlama "siin on kõik väga hästi", "suurepärane" jne. Kõige lõpuks siis ütles, et kõik on suurepärases korras ning võin rahulikult rasedust edasi kanda :) Printis meile 4 ultrahelipilti 3D's välja, täitis viimased paberid ja tulime tulema! Südames on suur rahulolu, sest ikka nii oluline on, et kõik korras oleks!
Meie preilil on nimi ka olemas, aga suuremale ringile veel ei kuuluta :)



No comments:

Post a Comment