Thursday, November 20, 2014

35 - 35

Täna sai 35. rasedusnädal täis ning 35 päeva on veel tähtajani jäänud. 99% lastest, kes sünnivad sel nädalal, sünnivad ilma tõsisemate hädadeta ja saavad ilusti hakkama. Kesknärvisüsteem täiustub, seedesüsteem on moodustunud, kopsud enamasti täisküpsed ja hingamisprobleemide esinemine on vähem tõenäoline, kui laps peaks sel nädalal ennetähtaegselt sündima. Käisime täna Erikuga lõpuks dr. Šoisi juures. Nii mitu nädalat olime oodanud ja nüüd ongi läbi. Kõik oli super-hästi. Kõigepealt Šoisist endast – väga hea mulje jättis, asjalik ja oma ala professionaal.  Ultraheli kestis 25 minutit ja ta vaatas absoluutselt kõik asjad üle, mis võiks. Vaatas Lenna südametööd, verevarustust ja elundeid- kõik oli tip top. Beebs on praegu 45 cm pikk ja pigem pisike, kaalub 2400g. Eeldatav sünnikaal olevat 3400g. Iga nädalaga pidi nüüd ligi 250 g juurde võtma, eks siis näis. Aga tore kui pisike tuleb, ütles ka, et mul head puusad ning kui beebi väike, siis saab sünnitada nii mööda minnes. Eks siis ole näha. Lenna ilusti peaseisus ning keisriga õnneks arvestama ei pea.  Lootevett pidi vähem olema kui võiks, aga veel alumise normi piiril. Ja juukseid pidi ka peas olema, nii et päris kiilakas vist ei sünni.  Kahjuks pilti temast ei saanud, sest ta polnud just kõige paremas asendis, aga nägime kui ta ärkas ja silmad lahti tegi ning ringi piilus. Ühesõnaga väga tore oli ning südamerahu sai, et kõik on tip-top. Ise olen juurde võtnud tänasega täpselt 10 kilo, mille üle on ka rõõm suur. Kilo-kaks ehk lisandub veel, täpselt nii nagu plaanisingi :) Nüüd kui ise Šoisi juures käidud, siis kindlasti soovitaks teistel ka ära käia. Eriti kui riiklikus rohkem ultraheli ette pole nähtud.
Põnn võiks veel vähemalt kaks nädalat kõhus püsida, siis saaks normaalse kaalu kätte ja laps poleks enam enneaegne.  Aga lõpuks tuleb ikka siis kui ise tahab, nii et kiiret pole.


Tahaks juba läbi naha tulla :)


2 comments:

  1. Hahaha, vaatasin esimese hooga, et see telefoni ekraanipilt on ultrahelifoto ja mõtlesin, et see tehnoloogia on nii kaugele arenenud ikka tänapäeval...

    ReplyDelete