Thursday, November 6, 2014

82 % beebiootusest täitunud!

Nädal nädala järel, täna 33 nädalat täis! Tähtajani siis 7 nädalat jäänud. Sisimas ootavad vist kõik, et ikka varem sünniks, aga eks näis J Enesetunne on hea, olemine isegi kergemaks läinud. Lenna liigutab viimasel ajal aktiivsemalt, ilmselt tunneb end hästi. Vahepeal olen jõudnud käia kolmel perekooli loengul, ühel neist Erikuga. Tõsiselt hea meel, et end ikka ära broneerisin. Absoluutselt kõigist on kasu olnud. Ämmaemandad, kes loenguid läbi viivad, on eranditult toredad ja räägivad igasugustest nippidest, mida võiks ära kasutada. Samuti on kõikidel loengutel nalja saanud nii et naeran pisarais. Kui enne mõtlesin, et kuidas ma selle lapse ikka ilmale toon, siis nüüd on küll kõik hirmud kadunud.  Absoluutselt kõikides loengutes räägitakse ristivastupidist sellele, mis suust suhu juttudes kuulnud olen. Aga eks tavaliselt teistega rääkides jäävadki kõige enam kõrvu need kõige hullemad versioonid ja jutt kuidas ikka kõik nii jube ja kohutav on. Ütleme nii, et Eestis on tõesti superhead tingimused sünnitamiseks. Nii palju erinevaid võimalusi ja rasedatele on nii palju lubatud. Ise kavatsen ka selle päeva enda jaoks mõnusaks teha! Erikuga käisime koos tugiisiku loengul, kus oli palju tulevasi emasid-isasid koos. See oli ka igavesti lõbus üritus. Kõigepealt pakkus kõvasti nalja, kuidas üks mees iga ämmaemanda kirjelduse peale mingeid nägusid tegi. Alguses mõtlesin, et huvitav kuidas nii erinev läbilõige meestest seal hakkama saab, aga said super hästi. Tõesti lõbus oli, eriti kui mehed pidid oma käpuli olevate naiste tagumike ja reisi masseerima. Mõni leidis, et küll see tugiisikuks olemine on üks tore asi küll. Kindlasti soovitan teistel ka nendest loengutest osa võta (igas haiglas pakutakse neid), eriti neil, kellel on sünnituse ees suur hirm. Tegelikult pole see midagi hullu, kui suudad mõelda sellele, mis su sees tegelikult toimub J Aga eks saan varsti praktiseerida, siis näis kuidas läheb..
Järgmisel nädalal on veel ämmaemanda visiit ja ülejärgmisel lähmegi juba dr. Šoisi juurde! Kaalusin end ja olen hoopis eelmise visiidiga võrreldes alla võtnud. Ei teagi kas see on nüüd hea või halb, sest ideaalis peaks iga nädal paarsada grammi juurde võtma. Hetkel siis kilosid kogunenud 8,5. Pooled asjadest on haiglakoti jaoks juba kokku pandud, viimased asjad lisab jooksvalt.. ja ega vist väga muud polegi jäänud teha – hambaarst, juuksur, autoga seonduv. Jääb vaid paar nädalat veel puhata ja oodata :)

Lähme Erikuga homme terveks nädalavahetuseks Viimsi Spasse puhkama. Erikul tööl pingeline olnud ja mõtlesin talle üllatuseks mõnusa puhkuse teha, seni kuni veel kahekesi oleme. Ei tahtnud Tallinnast väga kaugele ka sõita, sest ega kunagi ei tea, millal laps nüüd tulla otsustab. Nii et viimased puhkused ja asjaajamised ning olemegi juba kolmekesi :)

No comments:

Post a Comment