Sunday, February 23, 2014

Vilistlaste kokkutulek

Meie armas Tallinna Nõmme Gümnaasium sai 85. aastaseks ja nagu ikka korraldatakse juubelite puhul korralikud peod. Sel aastal toimus siis juubelipidu Nokia Kontsertisaalis.

Enne pidu toimus hommikul traditsiooniline korvpalliturniir erinevate lendude vahel. Osa  võttis kuus võistkonda. Meeskonnas „Lahvatav Leek” oli ka Erik ning tublid nagu nad olid, toodi kuld koju! Tema teised Eesti noorte klassi meistritiitlite medalid kahvatuvad selle kõrval. Lõpuks Erik sai selle vilistlaste medali, mida ta oli koguaeg tahtnud. Mängudega läks nii kaua, et jõudis tund aega enne kontsert –aktust alles koju.






Nokia Kontsertimajas olime varem käinud, Peeter Oja monoetendust poliitikast vaatamas. Nii et maja oli tuttav.  Tohutult palju oli 50 + vilistlasi. Istusime siis oma kohtadele ja kava oli küllaltki etteaimatav, sest ise olen hiljuti kooli lõpetnud. Koorid laulsid laule, õpilased rääkisid mõistukõnesid, direktor pidas kõne. Meeldivaks üllatuseks oli Ain Lutsepp, kes kooli vilistlasena meenutas oma kõnes vanu aegu, samuti ka praegune 11. klassi tudeng, kes kõneles humoorikalt. Võibolla oleks võinud mõni tuntud või vähemtuntud isik veel kõneleda või esineda. Vilistlaste hulgas märkasin veel Jaagup Kreemi ja Jüri Ratast. Esimene laul, mis lauldi, oli küll natukene liiga tõsine. Selle eest punkt kontsert-aktusele oli ideaalne.  Koor laulis laulu meie koolist, meloodiaks oli Siiri Sisaski „Mis maa see on”. Algas umbes nii: „mis kool see on, kus pole ühtki võimlat” ..

Pärast ametliku osa otsisid kõik vilistlased oma tuttavad üles ja räägiti juttu ja vahetati muljeid. Minu lennust polnud praktiliselt kedagi, mõnda üksikut kohtasin. Õnneks Eriku lennust oli rohkem vilistlasi kohal, keda ma ise ka tundsin. Samuti sai juttu räägitud meie toredate õpetajate ja õppealajuhatajaga. Õhtul esines veel Justament. Ise olime seal kokku ehk 3,5 h ja siis otsustasime sõpradega meie juurde edasi minna.

Üldiselt on super-tore, et selline asi ette võeti. Kõige rohkem põnevil olen kui Tallinna Nõmme Gümnaasium 100 – aastaseks saab. Siis on selline paras aeg möödas, et oma lennukaaslasi ja vanu tuttavaid näha ning kindlasti korraldatakse ka vägev juubeli-pidu.


Erikuga saime 2005. aastal  Tallinna Nõmme Gümnaasiumis tuttavaks (varsti 9 aastat tagasi) 


No comments:

Post a Comment