Monday, July 20, 2015

Beebide veealune pildistamine

Paar kuud tagasi tekkis mõte, et kuna Lennaga nii või teisiti ujumas ja sukeldumas käime, siis tahaks temast mõnda vahvat veealust pilti ka saada. Uurisin siis välja, et praktiliselt ainuke tubli tegija on Martin Koot (www.aquaphoto.ee). Kevadel toimusid Lenna trennid Reval Spordis ja kuna seal parasjagu pildistati, mõtlesin, et võtaks ka järgmine kord osa. Tuli välja, et hind oli ikka väga kõrge, vähemalt minu jaoks. Ei andnud ikka rahu ja kirjutasin Martinile otse. Ütlesin, et panen grupi ise kokku ja saime ilusti hinnas heale kompromissile. Siit loo moraal – alati võta otse ühendust ja sulle võidakse peaaegu, et ligi pool hinnast alla lasta. Kuna pakkumine oli nii hea ja huvitundjaid tekkis ootamatult palju, siis sai ühe grupi asemel hoopis kolm kokku pandud. Mõeldud, tehtud ja pildistamised toimusid meil 14 – 15 - 16 juuli Audentese Spordiklubis.


Meie käisime Lennaga 15. juulil. Kogunesime ca 20 minutit varem spordiklubi fuajees, panime kirja oma nimed ja aadressid. Seda siis selleks, et Martin ei riputa pilte mitte netti üles, vaid saadab ilusti CD peal koju. Saime kaardid ja läksime riietuma. Audenteses puudusid mähkimislauad, kuid selle eest sai kasutada mähkimismatti. Tundub, et kellelgi probleeme ei tekkinud, sest järsku olid kõik juba basseini kadunud. Kõigepealt tegi fotograaf ülevaate, mis toimuma hakkab ja andis paar nõuannet. Pildistamine nägi välja nii, et kümnekesi võtsime ritta ja korda mööda käisime kaamera eest läbi. Fotograaf läks vee alla, pidime lugema viieni, laskma beebi vette ja ise kõrvale astuma. Siis lugema omakorda nii kaua palju keegi tahtis. Okei, no umbes nii 4-5ni ja lapse välja võtma. Mõni ema pabistas natukene rohkem, mõni vähem. Järgmisel ringil olid lapsed juba nagu kalad vees. Mina panin tähele, et mida kauemaks ma Lenna vee alla jätsin, seda kiiremini ta ise pinnale hakkas ujuma. Mulle meeldis see, et pärast iga sessiooni näitas fotograaf meile, mis välja tuli. Lenna sukeldus vist viis korda tunni aja jooksul ning vahepeal vahetasime riideid. Ütleme nii, et poole tunniga jõudis piisavalt pilte teha, kuigi me olime täitsa lõpuni välja.  Ühesõnaga jäime väga rahule ja soovitame teistele ka! Fotograaf tegi super head tööd. Minu poolt veel kiidusõnad, et igasugune suhtlus käis sõbralikult ja kiirelt ning pildid saime kätte juba esmaspäeval, ehk siis nelja päevaga! :)
Lenna sai palju veiderduspilte, mis mind üldse ei imesta, sest vee peal on ta ka koguaeg üllatunud:
Ütlen kohe ära, et koospildistamine meil kohe üldse ei õnnestunud ja seda suurelt sellepärast, et ma ei suuda vee all olla ilma, et ma välja ei hingaks.. 
 Saime Lennast ühe ilusa esinduspildi ka! :)

No comments:

Post a Comment