Thursday, December 4, 2014

Jõulukuu algus meie kodus!

Tõime täna oma armsa nulu tuppa! Miks nii vara? Eelmine aasta tõime 3. detsembril ja ehtisime ära ning üldse meeldib kui jõulukuul on jõulutunne ja kuuselõhn toas. Jaanuaris juba uus aasta ning uued mõtted ja ilmselt viime nulu aasta alguses kohe ka välja, mitte ei hoia 6. kuupäevani. Eelmisel aastal oli meil küll päris kuusk, kuid isegi see püsis väga ilusti aasta lõpuni. Mäletan, et aastavahetusel tuli kõvasti okkaid. Seekord siis nulg, mis peaks paremini okkaid kinni hoidma. Erik käis nulujahil Hansaplant'is (ainult kiidusõnad) ja veetis seal oma 20 minutit kuuskede ja nulgudega trikitades. Loopisid seal töötajaga võidu kuuski ja nulgi, sest 10 cm kõrguselt kukkuda lastes ei tohiks ühtegi okast langeda. Puu peab olema raske (vett täis), siis olevat värske kraam. 
Hoolitsemise kohta nii palju:
  1. Kuuske/nulgu ei tohi kohe õuest toasooja tuua. Tuleb lasta mõni aeg esikus kohaneda, et puu okkaid lahti ei ehmataks. Samuti ei tohi puud panna radika äärde, vaid hoida toa külmemas osas.
  2. Esimene vesi, mille kuusele/nulule joogiks annate, peab olema tuline ning esimesel 3-4 päeval peab teda ohtralt kastma, sest puu joob siis palju vett. 
Loodetavasti püsib meie armas jõulupuu ilusti terve detsembri! Kuna jõuluvanal on kõvasti tööd, siis Eriku pakid poetas ta juba puu alla. Kuuldavasti inu omad pidid homme jõudma. Nädalavahetusel on plaanis veel esimesed piparkoogid teha! 

Selle aasta jõulud on üleüldse meie jaoks erilisemad, sest meile tuleb koju täitsa oma päkapikk :)
Mõnusat jõulukuu algust kõigile!




No comments:

Post a Comment