Wednesday, December 24, 2014

Jõululaupäev meie peres

Ongi kauaoodatud jõululaupäev käes! Meie jõuluhommik algas hommikusöögi ja kinkide avamisega. Me oleme kokku leppinud, et jõuludeks kingime alati midagi praktilist teineteisele ning sünnipäevadel võib out of box mõelda. Kui kuu tagasi üldse kingitustele jutt läks, siis kirjutasin Erikule pika listi, mille hulgast jõuluvana midagi valida võiks. Aga kui ma kingitusi kuuse all nägin, siis sain aru, et Erik vist väga valima ei hakanud, vaid oli listi ikka täie tõsidusega võtnud. Sain nii palju vajalike asju, nii hea meel on! Jõulumees tõi mulle uued nahkkindad, ujumisprillid, "Eesti laste lemmiktoidud" kokaraamatu, lokitangid ja suurem asi perekingitusena oli tolmuimeja. Erik ka päris ilma ei jäänud, sai uued ujumispüksid, hommikumantli, kossuriided ja spordikoti. Kõige rohkem rõõmu pakub tegelikult ikkagi see, kui teine oma kingitustega rahule jääb! :) 
Kui hommikused tegemised said tehtud, siis mõtlesin proovida tänasele jõulupeole kaasa teha kodust bounty't. Eriku venna naine tegi neid eelmisel jõulupeol ja tundus kuum kaup olevat. Täitsa head tulid, panen retsepti siia ka. Valmistada imelihtne!

Vaja:
  • 300 g kookoshelbeid (3 pakki)
  • 150 g taluvõid
  • Purk kondenspiima
  • 2 pakki küpsetussokolaadi
Valmistamine:
  1. Sega kokku kookoshelbed, toasoe või ja kondenspiim
  2. Suru mass üheks suureks ruuduks ja pane 30 minutiks külmkappi
  3. Võta külmkapist ja lõika endale sobivad kujud (võid kasutada piparkoogivorme). Mida väiksemad tükid, seda lihtsam.
  4. Pane tükid uuesti 30 minutiks külmkappi seisma.
  5. Sulata potis 2/3 šokolaadist, võta tulelt ja lisa 1/3 šokolaadi (tempereerimine, et šokolaad läigiks)
  6. Kasta kommi sisu šokolaadi ning tõsta alusele tahkuma. Ise panin kommid külmkappi tahkuma.
(Retsept: Kaju köök)
Jõulud vanemate juures olid toredad nagu alati! Sai head traditsioonilist jõulutoitu ja tervet perekonda nähtud. Hea meel kohe, et kõik jõulupeod sai sel aastal läbi käidud. Nüüd võib mann lõplikult sündida. Erikut ajab juba naerma.. iga päev räägin talle, et kui "see asi" nüüd tehtud saab, võib laps sündida, aga iga päev on midagi teha. Kingituste osas teeme igal aastal lastele kinke ja Lenna sai ka sel aastal oma esimesed kingitused, mis sest, et ta teisel pool naba veel on. Uskumatu mõelda, et jõulupidustused selleks aastaks läbi on ning aastavahetus ongi ees ja saab jälle uue hooga edasi minna. Muidugi meil on põnevus endiselt õhus, sest ei tea millal see pliks end liigutama hakkab. Igatahes homme on tähtaeg ja nii vahva oleks kui sünniks õigel päeval! (kuigi ainult 5% pidavat õigel päeval sündima) Hoidke siis pöidlaid pihus, et nii ka läheks! :) 


















No comments:

Post a Comment