Sunday, January 4, 2015

Esimene päev Lennaga kodus

Saime haiglast välja 03.01, kokku olime siis 3 ööd Pelgulinna sünnitusmajas. Oleksime tegelikult ka varem välja saanud, kuid tahtsime ise ühe öö veel olla. Kõigepealt kiidusõnad haiglale! Suurepärane personal ja tingimused! Teist last lähen ka kindlasti sinna sünnitama! Me elasime toas number 3, kuuendal korrusel. Ruumis oli suur kahe inimese voodi, TV, sööginurk, kööginurk külmkapiga, mähkimislaud, vannituba.  Elaks justkui hotellis! Kolm korda päevas toodi süüa, kaks korda päevas käidi ruume koristamas ja prügi välja viimas. Iga päev käis ämmaemand meid kontrollimas ja nõu andmas ning samuti käis lastearst Lennat üle vaatamas – tehti vaktsiine, võeti vereproove, lõigati keelekida jne. Lisaks sai siis kasutada ühte ruumi, kust sai võtta igasugust vajalikku – mähkmeid, uusi linu, pipette, süstlaid ning käia vajadusel last kaalumas. Perepalatis ühe öö hind oli 30 eurot ja minu meelest igati õigustas see summa end ära. Peamine põhjus, miks me tegelikult üheks ööks veel tahtsime jääda, oli see, et laps ei võtnud korralikult kaalus juurde ning haiglas oli teda hea kaaluda enne ja pärast toitmist. Nii palju sai teda kaalutud, et järg on käest ära. Saime endale täna lõpuks ka köögikaalu, millega saame usinalt Lennat edasi kaaluda. Ja õnneks oligi võrreldes eilsega 50 grammi juurde võtnud, nii et edusammud paistavad.

 Tundub, et Lennale on kombekas tiba suur! :):)
Laupäeval tulime siis lõpuks koju. Polegi nii võõras ja täitsa mõnus on kolmekesi kodus olla. Sai igasugused asjad jälle käepäraselt ümber sätitud. Kahjuks on Lennal vist öö ja päev segamini, sest päeval on viieline ja magab 3-4 h järjest enne kui süüa tahab, on üldiselt vaikne ja tubli. Esimene öö kodus aga selle eest oli kohutavalt väsitav. Kuna Erik peab hakkama varsti tööl käima, siis otsustasin võtta väljakutse vastu ja terve öö temaga ise tegeleda. Mõte oli vist liiga optimistlik. Tegime talle õhtul vanni ning toitsin ilusti kõhu täis. Lõpuks jäi üsna sügavalt magama ja otsustasin temaga koos kell 10 silma kinni panna, et ise ka välja puhata. Aga mis sa sellega, 22.30 olid silmad ja suu lahti ning vigisemist ja rahulolematust oli kella 4’ni öösel, kus ma enam ei jaksanud. Teda kussutades, pidin püsti seistes magama jääma. Äratasin siis Eriku üles ja jaurasime temaga poole seitsmeni, kus ma lõpuks lihtsalt magama läksin. Siis sai Erik ka põnni magama ja Lenna jaoks hakkaski siis öö, sest ülejäänud aja on ta põõnanud. Eks hakkame nüüd katsetama kuidas päeva ja öö jälle ära saaks vahetatud. Alustasime igatahes sellega, et päeval tal väga magada ei lase, kui siis minimaalselt. Eks näis. Loodetavasti asi paraneb, sest muidu küll nädalat vastu ei peaks .. :)
 Tundub, et esimene vann meeldis. Panime vette ja pähe kõvasti õli, et peast kuivanud veri ära tuleks ning krokodillinahk pehmeks läheks.
 Kaalume Lennat ahjuplaadil!

1 comment:

  1. Tead, proovi nii, et päevauned magab kas suures toas(mitte päris vaikuses) või õues ja ööuned siis oma voodis - vaikuses ja pimeduses. Meil see töötas. Ja veel - me õhtuti u. 1h enne ööund paneme kõik helid ja valgused vaikseks ja mahedaks ja ise ka enam väga kõvasti ja kiiresti ei räägi ega liiguta , et ta saaks päevast veidi rahuneda. Meil igatahes toimivad need rituaalid, ehk on teilegi veidi abiks. :) igatahes olge tublid!

    ReplyDelete