Thursday, April 2, 2015

Lenna esimene ujumine!

Mõtlesin kirjutada Lenna esimesest ujumas käimisest pikemalt. Olin juba ammu mõelnud, et kui kolm kuud täis saab, siis hakkan pliksiga ujumas käima, sest see on hea lihaspingete vastu ning ühtlasi väga arendav. Esimeseks ujumistunniks valisime Reval Sport spordiklubi beebide ujumise. Kuna Erik oli välismaal, siis kutsusin oma ema kaasa, juhuks kui abi vaja on. Ikkagi esimene kord ja ei tea, kuidas ja kuhu beebi panna kui ise riietuda/pesta/kuivatada. Reval Spordis on riietusruumis väga mõnus beebideala, kus on järjest mitu mähkimislauda. Põhimõtteliselt sellisteks käikudeks mõtlen kodus enne kõik sammud läbi. Kuna Lenna saab pudelitoitu, siis kaasas peab olema jahutatud vesi ja termoses kuum vesi, et pärast ujumist kiirelt toidu valmis saaks teha. Alguses tundus see minek paras ettevõtmine, sest lapsele vaja kaasa võtta ujumisriided, rätik, ujumismähkmed, vahetusriided, tavalised mähkmed, söögiks kõik tarvilik, aluslina  mähkimislaua peale, mõni lelu, lutt ja ilmselt miskit võis siit listist veel välja jääda. Lisaks kõigele siis enda asjad ning lõpuks olengi ühes käes turvahäll koos lapsega ja teises käes enda ja Lenna kott. Ma ütlen, see lapsega liikumine on ikka paras tavaaritassimine, sest kunagi ei tea, millal midagi vaja võib minna. 
No ühesõnaga, jõudsime sinna lõpuks kohale. Riietumine, võõras koht ja teiste tittede lärm ei tundunud Lennat häirivat. Saime siis lõpuks riietusruumis asjadega ühele poole ning võtsime julge sammu basseini poole. Üks tund kestab 30 minutit, Lenna pidas esimene tund 20 minutit vastu, mis on isegi väga hästi. Selle tunni hind on 9 eurot ning sisaldab siis ka õpetajat, kes näitab erinevaid harjutusi ette ja annab head nõu.  Meile sattus imetore juhendaja, kes palju julgustas ja ka ütles, et lapsed on alati valmis ning pigem on esimene kord emadele harjumiseks. Oli näha ka, et ma ise olin nii pinges, nii et alguses tegelesime sellega, et ma ise vabalt võtaksin. Tunni lõpuks ujutasin Lennat juba vabalt ja mis kõige toredam, Lennale väga meeldis. Äraminek oli nagu tulek, selle vahega, et nüüd oli riietusruumis veel rohkem väikseid lapsi. Naersime just emaga, et üks hetk hakkasid kõik emad lapsi riidesse panema ja lärm läks meeletuks, lapsed kisasid ja röökisid – ilmselgelt ei meeldinud kellelegi riietumine. Järgmine hetk olid kõik lapsed vait, sest lõpuks anti söök kätte ning siis oli emade aeg kiirelt-kiirelt end üles putitada.  Meie Lenna magas pärast ujumist 2,5 h ja tundus, et oli eluga väga rahul. Käisime nüüd ka Erikuga teist korda ning lasin tal ka proovida, et tunnetuse kätte saaks. Lõpuks proovisime siis ka sukeldumist ja Lennal tuli see täitsa hästi välja. Natukene väristas suud, aga oli väga vapper!

5 comments:

  1. Nii vahva :)
    Ma väga pelgan esimest ujuma minekut - kardan, et tuleb kõva kisa. Kas üksi ka võimalik hakkama saada või on parem kui keegi esimesel korral kaasas on?
    Järgmisel nädalal esimest korda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, ma ka kartsin, sellepärast võtsingi ema kaasa. Aga tegelikult pole miskit hullu. Teist korda käisin juba üksi ja kõik oli ilusti läbi mõeldud ja läks hästi :)
      Kuhu te järgmine nädal ujuma lähete?

      Delete
    2. PS! Küsimusele kumb parem on, siis lihtsam on muidugi kui keegi kaasa. Kasvõi kui kellegi teisega lähete koos ujuma :) Otsustav hetk on siis, kui ennast kuivatama ja riidesse pead panema.

      Delete
  2. Arvan, et samuti Revalisse, kõige mugavam, kui saan aja. Päeva katsun sättida kellaaja järgi (et enam vähem meie umbkaudse söömisgraafikuga sobiks). Pean vist kahjuks üksi minema, ehk saan põnniga hakkama :) Mis päeviti käite?

    ReplyDelete