Sunday, January 20, 2013

Poeskäik



Mõtlesin sel teemal kirjutada, sest juba tükk aega tagasi täheldasin, et oleks mõistlik oma raha ratsionaalselt kasutada. Meie peres on välja kujunenud, et  proovime üks kord nädalas poes käia ja nädalatoidu ära osta. Varem käisime mitu korda nädalas, kuid siis avastasin, et iga poeskäiguga ostame ka selliseid asju, mida väga vaja polekski ja nii raha lihtsalt kulub tühjale- tähjale.  Nüüd mõtlen alati pühapäeviti välja, mida järgmisel nädalal süüa teha võiks ja nii püüamegi ühe korraga kõik vajaliku ära osta.  Loomulikult tuleb ette, et piim või leib saab vahepeal otsa, kuid siis käin kuskilt kiiruga läbi ja püüan osta vaid seda, mille järgi poodi ka läksin.

Mul on olnud aastaid koduseks poeks Selver, ka siis kui vanematega elasin. Selveris meeldib enne kõike see, et kõik on loogiliselt järjestatud, kaup kvaliteetne, iseteenindus ning lettide vahed pole ka häirivalt kitsad, nii et oma porgandi saamiseks trügima pead.  Kui muutsime oma toitumise tervislikumaks, siis vähenes ka toidukorvi hind. Selveris käies olid poearved ca 45-50€. Sinna sisse kuulusid ka vähe kallimad toiduained- näiteks armastame väga lõhe süüa. Igatahes mõtlesime, et toidu peale läheb küll palju, kuid ilmselt teistega võrreldes siiski vähe. Seega olime rahul. 

Seni tundus kõik suurepärane kuni aasta lõpus jäi mulle kõrvu mingisugune statistika, kus toodi välja, et eestlased armastavad enim toitu osta kõige kallimast poeketist Selverist. Tükk aega see häiris mind ning kuna parasjagu ehitati meile kodu lähedale üks suurimaid Maxima poode üle Eesti, siis mõtlesin, et oleks huvitav üheks nädalaks Selver asendada Maximaga. Arvasin alati, et see on selline venelaste poekett ning väga ei pöörata tähelepanu sellele, mida müüakse ja ilmselt võib sealt ka venekeelset teenindust oodata. Wow, olin positiivselt üllatunud, olin asjadest väga valesti aru saanud. Esimese nädalatoidu arve tuli 27€!! Ma ei uskunud oma silmi. Ilmselt me ei ostnud siis ka mingit väga väärt kraami, kuid hinnavahe oli praktiliselt 20€. Nüüd käimegi Maximas ja vastab tõele, et ükskõik, mida ka ei ostaks, on poekorv Selveri omast kõvasti odavam. 

Milleks käia harjumuspäraselt kõige kallimas poes, kui sama kauba saab kindlasti odavamalt mujalt.
Asi pole isegi selles, kas tahad kokku hoida või mitte, vaid asi on põhimõttes.  Kindlasti ei reklaami ka siin Maximat, sest on ka teisi poekette nagu Rimi ja Prisma, mida annaks samuti võrrelda. 


No comments:

Post a Comment