Monday, January 7, 2013

Sõprus



Kes on tõelised sõbrad? Leian, et hea sõber on see, kellega on sul peaaegu alati millestki rääkida ning kellega tunned end vabalt. Suhelda ilma, et peaksid muretsema, kas valisid ikka õige teema kõnelemiseks. Ma usun, et tõeliselt head sõprust saab tugevdada ainult siis, kui luuakse ühised mälestused. Tihti on nii, et käiakse läbi aastaid väga tihedalt ning ühel hetkel toimub mingisugune muutus ning hakatakse teineteisest kaugenema. Sealjuures mõeldakse ikka sellest inimesest kui väga heast sõbrast. Kuigi, mida vähem suheldakse ja harvem kokku puututakse, seda vähem on ka sõpradel omavahel rääkida. Selleks, et hoida oma lähedasi sõpru, tuleks süsteemselt siiski leida see aeg kokku saamiseks ning ise natukenegi vaeva näha, et side püsiks. Kui juba kohtutakse aina põgusamalt ning kord aastas ehk korralikult koos maha istutakse, siis on juba inimesed teineteisest niivõrd võõrdunud, et räägitakse ainult pinnapealsetest teemadest ning meenutatakse ehk mõnd igivana nalja või mälestust. Sellepärast usungi, et tõeliselt hea sõprus saab toimida ainult inimeste vahel, kes regulaarselt läbi käivad ning teineteisega vahetult suhelda saavad. 

Tohutult kahju on endalgi sellest, kui on mingil eluetapil läbi käidud erinevate inimestega, kellega on tõeliselt hea klapp olnud ning mingil ajahetkel on see lihtsalt hääbunud. Jäävad ainult kauged mälestused ning vahel vanu sõpru juhuslikult nähes, piirdubki jutuajamine ainult teineteise tervitamisega. 

Minu jaoks on vaieldamatult parimaks sõbraks omaenda elukaaslane. Usun, et suhe ei saakski nii hästi toimida, kui poleks niivõrd head teineteise usaldamist, austamist ning mõistmist. Tohutult oluline on sõpruse juures teineteist kuulata. Sõprus ei saa tekkida ega püsida, kui ainult üks räägib ja teine kuulab.

Tuleb leida aega oma lähedaste jaoks! :)


                                                Tallinna Nõmme Gümnaasium 2009

No comments:

Post a Comment