Tuesday, January 22, 2013

Pulmakutsed



Lugesin hiljuti artiklit, kus üks nüüdseks abielus olev naine kirjutas, kuidas nemad pulmi organiseerisid. Pakkus huvi, sest hetkel on endalgi suur tegutsemine käsil. Antud isik peatus täpsemalt pulmakülaliste teemal. Sarnaselt meie plaanidele, mõtles ka see paar korraldada pulmad lähedastega. Kui saabus aeg pulmakutsed välja saata, tundus pruutpaarile, et kõik on justkui korras, sest lõpuks oli nimekiri paigas ning võis muuga tegelema hakata. Alles siis kogu triangel hakkas, sest sugulased, kellega ei oldud juba aastaid suheldud, olid korraga solvunud, et neid pulma ei kutsutud.  Teksti idee oligi selles, et olukord ajas suguvõsa niivõrd tülli, et pruut kaalus isegi pulmade ära jätmist. 

Mõtlesin kirjutada sel teemal, et enda seisukohast ka rääkida. Plaanime elukaaslasega samuti pulmapidu lähedaste sõprade ja perekonnaga. Idee on teha soliidne ning eakohane pulm ning ei soovi samuti suuri pidustusi. Meil läheb veel kutsete väljasaatmisega aega, kuid siiski. Südamest loodan, et keegi ei tunne end puudutatuna. Meile on ammu selge, et tähistame seda päeva nendega, kellega aktiivselt läbi käime.

Üleüldiselt leian, et mistahes pruutpaari nii lähedased kui ka kauged tuttavad peaksid endale teadvustama, et see päev on puhtalt nendele kahele mõeldud ning inimesed korraldavad seda täpselt nii nagu ise soovivad. Ma mõtlen, et ükski pulmi plaaniv paar ei peaks muretsema sellepärast, kas inimesed võivad end kutse mittesaamise puhul halvasti tunda või mitte. Tihti eeldavad kutse saamist inimesed, keda oled võibolla paar korda elus näinud. Seda artiklit lugedes tekkis mul paratamatult mõte, et solvujad ja tüli üleskiskujad peaksid vaatama kõigepealt enesesse. Kas on antud üldse enda poolt kõik, et väljaspool pulmaaega samuti tuttavate/sõpradega suhelda?  Samuti tundus uskumatu see, kuidas antud pruutpaarile hakati selgitama, et ikka nii väga tahaks tulla, üldse ei söödakski, et sellepärast pole vaja muretseda. Tundub ikka nii absurdne. Lugedes on väga koomiline, kuid usun, et ise sellises olukorras olles, ei tunduks see enam absoluutselt naljakas. 

Ei keskendu sel teemal niivõrd endale, vaid kõikidele pruutpaaridele. Üleüldiseks soovituseks kõigile- püüdke olla natukene mõistvamad!

PS! Kui keegi teab soovitada inimest või firmat, kes vorbib toredaid kutseid, siis igasugune info on teretulnud!



No comments:

Post a Comment