Proovisin esimest korda ise saiavormi teha. Maitsesin seda nädal
tagasi ja ausalt öeldes ei mäletagi, et
kunagi seda söönud oleks. Aga maitse oli tuttav, äkki ikka lasteaias. Kuna me
kodus tihti kooke ja küpsetisi ei tee ning saia ei söö, siis mõtlesin et
võikski üle pika aja proovida lapsepõlvest pärit maitset.
Vaja:
· 5 dl piima
· Purk moosi (kirsi, vaarika vms)
· 1 sai
· 4 muna
Lõika sai kuubikuteks. Kihiti läheb: saiakuubikud, õunaviilud,
suhkur/kaneel, moos, saiakuubikud, õunaviilud, suhkur/kaneel, moos,
saiakuubikud. Siis klopi eraldi munad ja sega piimaga ning vala vormile peale.
Pane foolium peale ning ahjus 200 kraadi juures 40 minutit. 10 minutit enne
valmimist võib fooliumi pealt ära võtta, et saiakuubikud pruunistuksid. Süüakse
piimaga.
No comments:
Post a Comment