Monday, May 4, 2015

Lenna esimesed söögikatsetused!

Lennake sai meil lõpuks 4 kuud täis, nii et ametlikult oli ta valmis oma esimeseks püreeks. 1. mail tegime siis algust. Esialgu oli talle võõras ja enim häiris teda ilmselt see lusikas, mida pidevalt suhu topiti ning muidugi oli muid häirivaid tegureid nagu põll ja mänguasjad silmapiiril. Neli päeva on ta nüüd püreed mekkinud ning hakkab juba söömise moodi välja nägema. Alustasime maitsetest siis kõrvitsast. Püreede puhul soovitatakse pigem alustada juurviljadest/köögiviljadest ning ühte vilja anda paar päeva, et näha kuidas see sobib lapse seedimisele ning kas tekib ka mingeid allergiaid. Järgmiseks plaanime võtta porgandi ja kartuli ning siis vaadata, mis need pudrud endast kujutavad. Esimest korda ostsime poest purgipüree, kuid see on tõeline raiskamine, sest juba teisel päeval läks kolmveerand purki prügikasti. Beebid söövad esialgu paar lüsikatäit ning neid purke pole võimalik lõpuni tarbida, kui just ise sööma ei hakka. Lõpuks saime vanavanaemalt ning oleme väga õnnelikud, sest saame säilitada seda sügavkülmas. Neljakuune laps saab kord päevas, lõunati, püreed (vähemalt nii soovitatakse) ning mida vanemaks saab, seda rohkem koguseid ja kordi juurde lisan.

Lennal on nüüd ka söögitool - ostetud Beebimaailmast, PegPerego, hinnaks 139 eurot. Oleme väga rahul, sest toolil on 5 erinevat seljakõrgust ning kuna Lenna ei tohi veel istuvas asendis olla, siis on super, et saame teda seal poollamavas asendis hoida seni kuni suuremaks saab.
Lenna söömisest väike stiilinäide:
Üritas põlle ka natukene süüa
Pühkis suu ära vs lämbumismäng. Lenna on õppinud selgeks oma lemmikmängu - lämbumismängu. Topib omale rätiku näkku, hakkab seal all õhku ahmima ja siis kui ma rätiku ära võtan, naerab. Lisaks rahameheköhale väga vahva! On juba beebina selline vandersell.
Lennast on saanud mulle tõeline sõbranna. Mul on nii hea meel, et me ühel lainel juba mõnda aega oleme. Mul on tunne, et Eriku välisreis märtsi lõpus tegi ainult head, sest saime Lennaga palju lähedasemaks. Kõik toimetused sai koos tehtud. Nüüd on ta superbeebi, magab ilusti ööd ja päevad oma voodis. Viimased päevad on tal tekkinud jälle uus päevagraafik. Magab 3x päevas - ca 10 - 12,  13-14 ja 17-19. Uneajad on erinevad päeviti, kuid sellesse ajavahemiku nad jäävad. Nagu öeldakse, siis puhanud ja täiskõhuga beebi on kõige rõõmsam beebi!
Lenna õhtuseid uudiseid lugemas

No comments:

Post a Comment