Sunday, May 31, 2015

Lenna on 5 - kuune!

Meie armas Lennake sai täna viis kuud vanaks. Uskumatu, kuidas aeg läheb! Järgmine kuu saabki pool aastat täis. 20.05 käisime arsti juures ning Lenna on 67 cm pikk ning kaalub 6,5 kg. Selline mini-inimene, aga kui laps on rõõmus, juu siis on kõik hästi. See kuu on nii tähtis kuu olnud! 1. maist hakkasime Lennat püreega harjutama. Pool kuud andsin ainult hommikuti ning nüüd õhtuti veel lisaks. Mida Lenna siis sööb? Vaieldamatu lemmik on kõrvits, on söönud porgandit, kartulit, mingisugust segu herne ja maisiga, banaani ja pirni. Õhtuti sööb ta ööuneputru või pudingut. Söömine läheb meil kuidas kunagi, tavaliselt ikka edukalt. Siis kui käte ja jalgadega vehkima hakkab, on juba keerulisem seda lusikat suhu saada. Kuu aega veel proovime igasuguseid juurikaid ja muud kraami ning siis hakkab saama ka vaikselt liha ja kala kõrvale. Hakkab täitsa inimeseks saama! J
Pool kuud tagasi hakkas Lenna meil lõpuks roomama! Sellest tunneme kõige rohkem rõõmu. Nii tore, et ta on jälle grammikene iseseisvam ning liigub vabalt. Oma kabariite ta veel hästi ei tunneta. Tihti tuleb ette, et ta üritab näiteks läbi diivani ja tooli roomata. Nügib ja nügib oma peaga ning lõpuks läheb närvi, et edasi ei saa. Tagurdada ta meil ei oska.
Paljud ütlevad, et Lenna on pigem vaikse häälega beebi, kuid nüüd sel kuul on ta tõsiselt hakanud testima oma häälepaelu. Üritab juba täitsa lapse häält teha!
Oleme Lennaga nii ära harjunud, selline tunne nagu ta oleks meiega koguaeg olnud. Ta läheb aina vahvamaks. Oh seda õnnistust, kui ta kord istuma hakkab! Ma juba unistan sellest, et tõstan ta enda kõrvale istuma ja ta lihtsalt iseseisvalt istubki. Ma arvan, et alguses ma lihtsalt vaatan ja imestan. Siis oleks elu ikka palju lihtsam. Praegu ta nii väga üritab ise, aga kui lahti laseb millestki, siis kukub.
Ootan juba põnevusega, mis järgmine kuu meile toob! Ehk hakkab käputama!? :)

No comments:

Post a Comment