Wednesday, December 4, 2013

Meenutused pulmadest & ideid uutele noorpaaridele!

Aegajalt sirvin arvutis erinevaid pildialbumeid läbi. Jõudsin otsapidi pulmaalbumisse. Mõtlesin jagada pilte, mida kuhugile üles laadinud pole. Muidu on neid tohutult palju, aga mõned siis.

Et sisu ka oleks, siis mõned mõtted tulevastele pruutpaaridele. Kirjutan siis, mis me oma pulmas läbi viisime. Kava koostasin täitsa ise, muidugi Erikuga läbi arutades. Detailselt siia kirjutama ei hakka, aga panen kirja mõned mängud, traditsioonid.

·         Üks põhjus, miks me registreerimist peokohas läbi ei tahtnud viia, oli pulmarong. Nimelt on see vahva traditsioon. Pulmavanem jagab külalistele valged autolindid ja sõidetakse kõik koos pulmakohta.
·         Pulmarongi vahepeatus. Pulmaisa peatas autorongi kinni ning viis läbi pruudi neiupõlvenime ärasaatmise (kirjutasin siis kaardile oma vana nime, kuupäeva ja telefoninumbri ning lennutasime õhupallidega õhku). Samuti kinkisin isale vana rahakoti. Uueks rahakotiks sai Erik!

·         Tegelikult ka vahetult enne pulmakohta oli veel üks peatus, kus viina eest pidime pulmaväravad avama. Kahjuks oli asukoht halva koha peal ja üks osa autorongist jäi kurvi taha, siis mõned ei teadnudki peatumise põhjust. See selleks.
·         Pulmakohta jõudes ootas meid ees „kirjade” laegas (ümbrikute jaoks), pakkusime tervitusjoogiks Astit ja pulmavanem tutvustas külalisteraamatut, kuhu kõik said siis õhtu jooksul sisse kirjutada.

·         Külalised võtsid esimesed toidud ja siis pidasime Erikuga tänukõne.
·         Pulmaisa jagas vahepalaks paar ametinimetust, mis inimestelt palju ei nõudnud (näiteks: näppaja, toostitõstja, noh-mees, kibekarjuja, vetelpäästja, jurist, ämmavalvur)
·         Muude tegevuste kõrval toimus „roosimäng”, kus meid Erikuga pandi seljad vastamisi istuma ja pidime küsimustele vastama, mina sain valge ja mees sinise roosi. Küsimused olid stiilis: „kes on teie peres perepea?”, kes kiiremini tõstis, selle vastus luges.

·         Noorpaari avatants
·         Viktoriin lõbusate küsimustega (Näiteks: kelleks tahtis Erik väiksena saada? Politseikoeraks)
·         Siis võistkonnamäng, kus moodustati kaks üheksaliikmelist võistkonda, kus joonistades ja luuletades kujutati meie abielu 50 aasta pärast.





·         Lastele tegevuseks joonistasid nemad oma lauas teemal „abielu”.
·         Lunastused. Näppaja näppas õhtu jooksul külalistelt 10 asja, mis tuli „tagasi teenida”. Oma asja tagasisaamiseks pidi iga üks valima ühe ümbriku, mille sees oli lotopilet ja ülesanne stiilis „vii pruutpaar kolme kuu jooksul pannkooke sööma”. Lotopileti võit oli toetavaks summaks.



·         Muidugi sukapaela äravõtmine ja viskamine vallalistele meestele.
·         Pruudikimbu viskamine.

Kõik see mahtus ära 6,5 H sisse ning jäi aega ülegi kõigi külalistega suhelda, pildistada, tantsida, süüa- juua ja lihtsalt aega nautida.

Kõik sujus suurepäraselt  ning ise ei pidanud absoluutselt muretsema, sest tegevuste eest kandis hoolt pulmaisa.
Ametlik osa:








 Lõpuks sai vabalt võtta:





 Ühiseid pilte:





Rõõmsaid hetke:






 Vaateid Küla Villast:




No comments:

Post a Comment