Monday, December 9, 2013

Nädal ilma nutitelefonita!

Minu armas Samsung Galaxy S3 streigib. Ostsin telefoni eelmise aasta jõulude ajal.  Suvel juba paljud kurtsid, et kuulevad mind halvasti kui telefonis suhtlesime. Viisin siis esimesel korral telefoni garantiiremonti. Pärast kahte nädalat teatati, et telefon on tagasi ja viga ei leitudki ning uuendati tarkvara. Tore küll.

Kõik tundus okei olevat, aga nüüd sügisel hakkas sama asi pihta. Viisin siis telefoni eelmisel esmaspäeval hooldusesse. Nüüd lubati midagi asjaliku ära teha. Tegelikult probleem selles, et Tele2’st uurisin, kaua ma nii edasi tagasi käima pean. Öeldi, et kui viga pole leitud ja asi ainult tarkvaras, siis jäängi käima seni kuni garantii läbi saab. Täna sai telefoniga ühele poole ja õnneks tarkvara uuendamise asemel vahetati midagi  mehaaniliselt ära. Seega nüüd on lootus, et kõik on pikemaks ajaks korras.

Erik ostis meile koju varutelefoni, juhuks kui vaja läheb – Samsung E1170. Muidu on tüütu teistelt laenata. Telefon on imeväike ja nuppudega, nii nagu vanasti. Nädal ilma nutitelefonita oli päris värskendav. Kui esimesel päeval ma mõtlesin, et kuidas ma küll toime tulen ilma pideva interneti olemasoluta, siis nüüdseks täitsa ära harjunud. Asendustelefon on konkreetselt ainult helistamiseks ja sõnumeerimiseks. Muid funktsioone, mida vaja läheks, sealt eriti ei leia –  äratuskell ehk.

Ühesõnaga see nädal oli päris huvitav, sest sain aru, et pole absoluutselt vajadust koguaeg telefonis istuda. Iga meil ei pea sekundiga su telefoni jõudma. Samuti nuppudega telefoni kasutades märkad üha enam neid inimesi, kes oma nutitelefonidesse klammerduvad. Sellistel hetkedel tahaks kohe midagi öelda. Ainuke funktsioon mida igatsesin oli kaamera.  Tihti on hetki,  mida tahaks üles pildistada, neid kordi tuli isegi selle ühe nädala jooksul ette. Lisaks sellele kippusin ma nuputelefoni igale poole unustama, sest see ei tundunud kuidagi tarvilik olevat kaasas tassida.  Telefoni plussiks on kindlasti see, et nädal aega on aku vastu pidanud nii, et ükski kriips pole langenud. 


Kokkuvõtteks polnud see nädal nii hull midagi ! J Täitsa mõistan neid inimesi, kes ei pea oluliseks nutitelefoni endale osta. 

Nutika asemel nupukas.

No comments:

Post a Comment