Saturday, December 21, 2013

Taaskasutus taara näol

Me ise küll taarat ei kogu, sest korteris pole seda kuhugile panna ning tegelikult me tarbime ka üsna vähe pudelijooke. Sellegipoolest viime me Eriku ema kodust alati kõik taara minema. Mõni perekond  tarbib sellisel kujul pakendatud jooke praktiliselt iga päev ning miks mitte need pudelid hiljem ära viia.  Muidugi on naljakas vaadata neid, kes tulevad paari pudeliga ning lahkuvad mõnekümne sendiga.

Täna otsustasimegi taara ära viia ning seda oli kogunenud vähem kui aasta jooksul 7 prügikotitäit. Üsna kaua võtab see automaati ladumine aega. Toppisime sinna üle 700 pudeli ning saime ca 55 eurot. Praktiliselt kui taarat ei koguks, siis viskaks vähem kui aastaga prügikasti kogu selle raha. Oleneb muidugi palju tarbida.

Tüütu on küll see, et automaadid jooksevad mitmeid kordi kokku ja närvilised inimesed ootavad sabas, kui sa seal seitset kotitäit pudel haaval tühjendad, aga no mis teha. Üks mees tuli praktiliselt tühjade kätega ja seisis meie taga. Küsisime siis, et milles probleem on, et ta seal seisab. Siis näitas oma kahte pudelit. Lasime ta vahele, kuna meil oli 3 kotitäit veel jäänud laduda. Ma olin täiesti hämmingus. Ta võttis oma 0,18 senti ja lahkus. Mõni hetk hiljem mõtlesin, et oleks võinud ju talle mõned pudelid juurde anda, aga siis oli juba hilja. Ei osanudki seisukohta võtta. Mees iseenesest kodutu välja ei näinud, aga tundub, et inimesed siis loevad iga senti, kui sellepärast eraldi taarakogumispunkti tulla.

Kui palju üldse on neid inimesi, kes taarat ära viivad? Kas sina viid ?

Paar megakvaliteetset pilti ka siia siis:



PS! Facebookis käib minu kontol (Laura Vesiloik) väike jõululoos. Kes toetab uute ideedega ja jagab veel uuemate ideede saamiseks, võib võita 31.12.13 endale ja kaaslasele Sushi Cati 20- eurose kinkekaardi ning kinopiletid! Võtke julgelt osa, sest nii saab ka blogi mitmekülgsemaks :)

2 comments:

  1. Meil on Matsiga (korterikaaslasega) nii tehtud, et taara raha eest ostame ühiselt kasutatavat tarbekaupa - wc paber, hambapasta jne.
    Kuid eelmises korteris oli Matsi toa igas võimalikus praos taara..:D
    Aga taarat viin ikka iga paar kuu tagant.. Me oleme mustakal 5 kuud elanud ja ma olen 2 taara viimise tretti teinud. Kuna me elame pisikeses korteris, siis ma ei taha et need pudelid vedeleksid igal pool, pluss õllepudelite tõttu tekivad muidu äädikakärbsed tuppa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumalast hea mõte osta neil kes korterit jagavad ühiskasutatavaid asju taara raha eest.
      Jaa, ilmselt kui korterisse koguda, siis peakski viima tihedamini. Tabasalus enamjaolt lastakse vee alt õllepurgid läbi, siis on hiljem puhtam viia ka..

      Delete