Hakklihakotletid:
· Karp shampinjone
· 1 muna (ise kasutasin 2 muna, sest hakkliha oli rohkem)
· 600 g hakkliha (ise kasutasin 800 g hakkliha)
· Hapukoor
· Sibul
· Hakkliha maitseaine
· Sool
· Pipar
Haki seened ja sibul väikestekst
tükkideks (mida väiksem, seda paremini kotletid kokku jäävad), riivi väikse
riiviga porgand. Pane kaussi hakkliha, porgand, seened, muna, sibul,
maitseaineid ning hapukoort nii palju,
et segust oleks lihtne vormida.
Pane tükid plaadile ning 200 C juures 20 minutit.
Praekartulid:
Tegin vist teist korda elus praekartuleid ise. Otsisin
erinevaid variante, kuidas kõige paremaid saada. Tulid head. Koori kartulid ja kuivata paber-rätikuga ära. Viiluta omale
sobivad tükid. Haki sibul. Kuumuta pann kõigepealt üsna kõrgel kuumusel
kuumaks, määrdeks vali taluvõi, lisa sibul, küüslauk ja kartul. Prae 10 minutit
kõrgel kuumusel kuni kartulid pruuniks lähevad. Siis alanda kuumust, lisa
maitseaineid (sool, pipar) ning hoia veel mõned minutid kaane all, seni kuni
valmis.
PS! Facebookis käib minu kontol (Laura Vesiloik) väike jõululoos. Kes toetab uute ideedega ja jagab veel uuemate ideede saamiseks, võib võita 31.12.13 endale ja kaaslasele Sushi Cati 20- eurose kinkekaardi ning kinopiletid! Võtke julgelt osa, sest nii saab ka blogi mitmekülgsemaks :)
No comments:
Post a Comment