Thursday, December 12, 2013

Retsept mammade ajastust.

Hakklihakotletid:

·         1 porgand
·         Karp shampinjone
·         1 muna (ise kasutasin 2 muna, sest hakkliha oli rohkem)
·         600 g hakkliha (ise kasutasin 800 g hakkliha)
·         Hapukoor
·         Sibul
·         Hakkliha maitseaine
·         Sool
·         Pipar

Haki seened  ja sibul väikestekst tükkideks (mida väiksem, seda paremini kotletid kokku jäävad), riivi väikse riiviga porgand. Pane kaussi hakkliha, porgand, seened, muna, sibul, maitseaineid ning hapukoort  nii palju, et segust oleks lihtne vormida.
Pane tükid plaadile ning 200 C juures 20 minutit.






Praekartulid:

Tegin vist teist korda elus praekartuleid ise. Otsisin erinevaid variante, kuidas kõige paremaid saada. Tulid head. Koori kartulid ja kuivata paber-rätikuga ära. Viiluta omale sobivad tükid. Haki sibul. Kuumuta pann kõigepealt üsna kõrgel kuumusel kuumaks, määrdeks vali taluvõi, lisa sibul, küüslauk ja kartul. Prae 10 minutit kõrgel kuumusel kuni kartulid pruuniks lähevad. Siis alanda kuumust, lisa maitseaineid (sool, pipar) ning hoia veel mõned minutid kaane all, seni kuni valmis. 




PS! Facebookis käib minu kontol (Laura Vesiloik) väike jõululoos. Kes toetab uute ideedega ja jagab veel uuemate ideede saamiseks, võib võita 31.12.13 endale ja kaaslasele Sushi Cati 20- eurose kinkekaardi ning kinopiletid! Võtke julgelt osa, sest nii saab ka blogi mitmekülgsemaks :)

No comments:

Post a Comment